Renewclinic

acne

Hvad er acne?
Acne (acne vulgaris) dækker hele spektret fra hudorme og bumser til de mere ubehagelige former for acne, hvor der kommer dybe byldelignende forandringer.

Acne er en meget almindelig hudlidelse, der rammer næsten alle unge tidligt i puberteten. Den skyldes betændelse i de små talgkirtler, der omgiver de fine hår i ansigtet og på overkroppen.

Acnens sværhedsgrad tiltager og når sit maksimum i 17-19-års alderen. Herefter aftager den gradvist hos de fleste og brænder oftest ud omkring 25-års alderen. Enkelte følsomme personer kan have acneproblemer, til de er omkring 40 år. Desuden kan acne forekommehos kvinder før menstruation og under graviditet og hos mennesker, der bliver udsat for ekstrem påvirkning af huden ved kulde, varme eller kraftig forurening.

Læs brochure

​Hvorfor får man acne?

I puberteten øges kroppens produktion af mandligt kønshormon (androgen) hos begge køn. Det stimulerer talgkirtlerne til en øget produktion af hudfedt. Talgkirtlerne findes primært i ansigt og ryg og bryst.


Hos nogle personer er talgkirtlerne ekstremt følsomme overfor mandligt kønshormon. Det er disse personer, som oftest er mænd, der rammes af acne i så svær grad, at det er nødvendigt med lægehjælp.

Samtidig med, at produktionen af hudfedt øges, vil talgkirtlernes udførselsgange forsnævres, så hudfedtet får svært ved at komme ud. Men produktionen fortsætter uanfægtet. Det bevirker, at der dannes en øm bule, nærmest som en ballon, der fyldes med vand, indtiltalgkirtlen ødelægges, hudfedtet siver ud i huden, og der kommer en pusfyldt bums.

Bumserne opstår på grund af hudbakterien Propionebacterium acnes, der lever af hudfedt. Undernedbrydningen af hudfedtet dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, som irriterer talgkirtlen, så der opstår betændelse i den.

Hvordan føles acne?

Først viser det sig som åbne og lukkede hudorme. De lukkede hudorme ses som små hvide knopper, de åbne som mørkt farvede pletter, der kan klemmes ud af huden. De lukkede hudorme kan udvikle sig til ømme, røde, småknuder, der afløses af egentlige bumser, somindeholder nedbrudt hudfedt. Betændelsen aftager over dage til uger afhængigt af sværhedsgraden

​Svær acne kan hele op og efterlade ar, der vil følge én resten af livet. Acne kan være psykisk belastende og ødelægge et normalt socialt liv. Derfor er det vigtigt med en tidlig og god behandling. Man skal ikke være bange for at gå til læge på grund af acne;jo tidligere man kommer i gang med behandlingen jo flottere bliver resultatet, og jo mindre bliver risikoen for udvikling af ar.


Kan man fjerne acne-ar?

Hvis man har fået ar efter acne, kan man eventuelt få reduceret arrene ved slibning af huden (dermabrasio), peeling, laserbehandling eller behandling med Dermaroller. Disse behandlingerforegår hos en hudlæge eller en plastikkirurg. Huden bliver aldrig, som den var engang, men hudstrukturen kan forbedres meget, specielt ved laserbehandling. Ved at behandle rettidigt med effektive midler bliver man sparet for ar.


Renewclinic tilbyder Laser behandlinger for acne på følgende:

  • Ansigt
  • ryg
  • skuldre
  • bryst

For at blive behandlet for Acne, skal du være min 18 år, og du må ikke være i medicinsk behandling for Acne, eller der skal været gået minimum et år efter eventuelt medicinsk behandling.

Udtalelser fra vores kunder

Anbefalinger fra kunder der tidligere har været igennem en af vores behandlinger.

"Dygtig vippetekniker.

kan varmt anbefales"

Elena Petersson

"Så er prosessen igangsat. Første gang overstået. Væk med dig, tak til søde & dygtige RenewClinic"​

Katrine V Rasmussen

"Nordsjællands skønneste klinik. Kan varmt anbefales. Det sødeste personale hvor kunden er i centrum."

Helle Østergaard Jensen

Vi er en klinik der er placeret i centrum af Hillerød. Vi tilbyder fjernelse af tatoveringer, Hollywood Laser Peel, Lash & Brow lift, Single/Flat/Hybrid/Volume Lash Extension, Spraytan, Acne, Pigment behandlinger.

Kontaktoplysninger

RenewClinic

Søndre Jernbanevej 16A, st. tv., 3400 Hillerød

Klik her for rutevejledning

Telefon: 93 83 01 33

E-mail: renewclinic@outlook.dk